Maattabel kinderen

Zoek je een maattabel voor kinderen? De tabellen op deze pagina bevatten alle kindermaten. Je kunt hier gebruik van maken wanneer je de kledingmaat voor een kind zoekt of wilt omrekenen. Met behulp van de onderstaande tabellen is dit eenvoudig zelf uit te voeren.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

Het vinden van de juiste kindermaat is handig wanneer u online kinderkleding gaat bestellen. Met behulp van de maattabel kun je de juiste kledingmaat voor kinderen eenvoudig vinden en bepalen.

Je kunt de maattabel voor kinderkleding ook gebruiken bij het kopen van kleding voor iemand anders. Het is soms lastig inschatten welke kindermaat goed zal passen. Op basis van de leeftijd in jaren kun je zo ongeveer bepalen welke kledingmaat je nodig hebt. Weet je dat het kind groter of kleiner is dan ‘gemiddeld’? Dan kun je hier uiteraard rekening mee houden. Daarnaast kun je ook altijd de lengte aanhouden. Bij de kindermaten is dit de maatstaf.

In de maattabel met de kindermaten zie je naast de leeftijd ook de maximale lengte terug. Gemiddeld heb je ongeveer 5 centimeter speling naar beneden. Dat wil zeggen dat een kind van 5 jaar de maat 110 kan dragen als hij of zij 105 – 110 cm lang is.

Maattabel Kinderen met kindermaten:

Leeftijd Maat
2 jaar 92
3 jaar 98
4 jaar 104
5 jaar 110
6 jaar 116
7 jaar 122
8 jaar 128
9 jaar 134
10 jaar 140
11 jaar 146
12 jaar 152
13 jaar 158
14 jaar 164
15 jaar 170
16 jaar 176

De tabel met kindermaten is bedoeld als richtlijn. Deze zijn gebaseerd op gemiddelden. Hiermee dien je rekening te houden.

Bij twijfel tussen twee kindermaten kun je beter kiezen voor een maat groter dan een maat kleiner. Kinderen groeien snel en mocht de kinderkleding te groot zijn, dan past het kind er naar verloop van tijd vanzelf in.

13 reacties op “Maattabel kinderen

 1. Hallo! Wil voor mijn kleinzoon, een leuke trui bestellen op een Chinese website, maar het is allemaal in inches! Hij heeft maat 110/116, welke inch maat heb ik dan nodig??? Groetjes Gerda!

  1. Goedemiddag,
   Een kindermaat 176 is gekoppeld aan de lengte. Dat wil zeggen dat deze jas past voor iemand van 176cm lang. Ik denk dat je beter kunt kijken naar een kindermaat 168.

   Groetjes!

 2. Hoi, ik wil graag een vest van Red Bull racing kopen, alleen de kleinste maat is S. Ik ben 1.71 en 15 jaar oud, ze zeggen dat de vesten groot vallen. Zou ik het vest passen?

  1. Beste Joost,

   Over het algemeen vallen dat soort kledingstukken vrij groot. Dit zie je dan altijd terug in de schouders en de lengte van de mouwen. Indien je dit kunt omslaan en daar geen moeite mee hebt dan zou ik het vest zeker bestellen. Kun je het terugsturen indien het te groot is? Give it a try zou ik zeggen.

 3. Hallo,

  Ik zie online een leuke adidas polo staan. De maat is S, ik ben nu rond de 14/15 jaar en ongeveer 170 centimeter. Past het me?

  1. Ik denk het niet. In de maattabel voor een Adidas polo is de S voor volwassenen. De borstomvang is daarbij een stukje ruimer dan de gemiddelde omtrek bij een lengte van 170 cm. Je kunt beter kiezen voor een XS, en dan kiezen voor een slim fit. Deze zijn smaller uitgesneden en zullen beter rondom je lichaam passen.

 4. Hai Maattabel!
  Ik rij paard en ik heb net een heel leuk bruin met lichtblauw setje gevonden,
  alleen is de jas zijn kleinste maat XS en ik ben 1.55
  Denk je dat ik hem zal passen?

  -Valerie

  1. Hoi Valerie,
   De kledingmaten van sportkleding kunnen soms raar uitvallen. Hierdoor kan het zo zijn dat je een maat groter of kleiner nodig hebt dan normaal.
   Heb je een merk van het jasje? Wellicht kan ik de maattabel voor je opzoeken en je meer informatie geven over de afmetingen van maat XS.

  1. Hoi,

   Bedankt voor je vraag over kinderkleding maten. Bedoelt u met maat 164 de kindermaat in centimeters? De kans is groot dat dit overeen komt met maat S. Per kledingmerk kan dit verschillen, om welk merk gaat het?

Geef een reactie